maanantai 25. toukokuuta 2009

Perunoita

Keitin Jersey Royaleja 10 min (uusia perunoita) lohkoina.
Kaadoin veden melkein kokonaan pois ja lisäsin puolikkaan sipulin silputtuna ja kaksi rkl voita sekä paprikajauhetta ruokalusikallisen, annoin hautua 10 min

sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Uuniporkkanat

4-5 isoa porkkanaa
loraus öljyä
2 tl rakuunaa
2 tl appelsiinin mehua
(1 tl hunajaa)

Pilko porkkana n. vauvan sormen kokoisiksi paloiksi. Sekoita muut aineet joukkoon uunivuoassa. Paahda kypsäksi niin että pinta ruskistuu ja porkkanoista tulee hieman "nihkeitä" n. 200C, vajaa puoli tuntia.

Härkäpapupaistos

n. 2 dl härkäpapuja (ilman palkoja)
½ kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl (rypsi) öljyä
2 tomaattia
1 tl provencen yrtit
1 tl sitruunamehu
(suolaa)

Keitä pavut kypsiksi. Paista suikaloitu kesäkurpitsa valkosipulien kanssa kuumalla pannulla niin, että pinta ruskistuu. Lisää pavut ja pilkottu tomaatti kypsennyksen loppuvaiheessa. Mausta, tarjoa esimerkiksi quinoan ja uuniporkkanoiden kanssa.

torstai 14. toukokuuta 2009

Paahdettu fenkoli

Taisin työpaikan virkistyspäivänä luvata laittaa tänne fenkolireseptin, joten tässä tulee isäni löytämä, hyväksi havaittu. Fenkolithan on niitä sipulin näköisiä möhköjä, joissa on hapsut päässä. Tämä voi myös grillata, mutta silloin voi olla vaikea saada oikea lämpötila (että kypsyy eikä pala). Ehkä voisi grillatessa laittaa folion sisään?

2 fenkolia
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa

Lämmitä uuni 200C. Sivele fenkoli kevyesti oliiviöljyllä ja laita joko metalliseen, sisältä kirkkaaseen vuokaan tai sitten vuokaan joka on foliolla vuorattu. Roiski päälle pikkuisen balsamiviinietikkaa. Paista n. 15-20 minuuttia, kunnes fenkoli on saanut kauniin värin ja rakenne on pehmennyt.

lauantai 2. toukokuuta 2009

THE pannukakku

Nyt se vihdoin löytyi, resepti, jota noudattamalla minäkin sain pannukakun onnistumaan. Minua tuntemattomille tiedoksi, pannukakku on ollut viimeisen kahden vuoden ajan se ainoa ruoka, joka ei onnistu millään reseptillä tai tekniikalla. Tällä tulee sellainen kiinteä, raskas pannukakku, ei isokuplainen, mutta joka tapuaksessa pannukakku eikä esim. makea uunimunakas.

2 munaa
8 dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 gr sulaa voita

Vatkaa munat rikki, lisää maito ja sokeri. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lopuksi lisää voi. Anna levätä vähintään tunti ennen paistamista, 200 C, reilu 30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea. Anna levätä vielä hetki ennen tarjoilua, jotta tiivistyy mukavasti. Tarjolle esimerkiksi kermavaahdon ja hillon kanssa.