lauantai 10. heinäkuuta 2010

Peruna-spekonisalaatti

Onpa pitkä aika edellisestä postauksesta. Pienen lapsen äidin kiireet jne... Nyt kuitenkin tein niin hyvää salaattia että piti saada ohje tänne muistiin ja ehkä toistenkin iloksi. Tästä syö kaksi ja puoli ihmistä.

Kasvispekonia valmistaa ainakin Hälsans kök, löytyy useimpien isojen markettien pakkashyllystä. Meillä näitä lihankorvikkeita kutsutaan aina s-etuliitteellä, joten syödään esim. slihapullia, sjauhista jne.

½ kg uusia perunoita
2 tomaattia
pätkä kurkkua
kourallinen lehtisalaattia
puolikas uutta sipulia
100 gr kasvispekonia
2 munaa

Kastike:
2 rkl majoneesia
2 rkl öliiviöljyä
pieni valkosipulin kynsi
loraus sitruunamehua

Pese ja höyrytä (tai keitä) perunat. Laita munat keitinveteen kypsymään koviksi. Paista spekoni rapeaksi. Pilko muut salaattiaineet ja asettele nätisti lautaselle. Murskaa valkosipulit ja sekoita majoneesiin. Valuta öljyä kastikeeseen ohuena nauhana vimmatusti vatkaten, ettei majoneesi juoksetu. Vatkaa myös sitruunamehu joukkoon. Pilko perunat, lohko munat ja riputtele spekonit päälle, sitten valuta kastike päälle. Hyvää on!