keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Gazpacho

Barcelonan vanhassa kaupungissa on ihana pieni ravintola Meson Jesus. Se näyttää vähän Esson baarilta, mutta ainakin siellä maistamani gazpacho oli niin lähellä täydellistä kuin voi olla. Olen kokeillut joitain versioita tästä kesäpäivän herkusta, tämä oli lähimpänä mamma Jesuksen (vai rouva Jesuksen?) pyöräyttämää. Onnistuu myös kohta 3-vuotiaan kanssa yhdessä kokattavaksi!

200 gr vanhaa vaaleata leipää
3 kynttä valkosipulia
1 ½ dl oliiviöljyä
2 kesäsipulia
1 rkl punaviinietikkaa
2 varsisellerin vartta
½ kurkku (noin 150 gr)
1 kg tomaattia
mustapippuria

lisukkeeksi omiin kippoihinsa hienonnettuna:
paprikaa
sipulia
krutonkeja

Poista leivästä reunat ja revi kulhoon. Lisää öljy, pilkottu sipuli ja valkosipuli, anna muhia sen aikaa kun pilkot loput kasvikset joukkoon. Mausta, soseuta sauvasekoittajalla. Voi hyvin jättää vähän puruvastusta, ei tarvitse olla aivan sileää. Laita jääkaappiin tekeytymään 1-2 tunniksi. Koristele oliiviöljyllä ja mustapippurirouheella, tarjoile mielellään helteisenä päivänä puutarhassa.