torstai 3. marraskuuta 2011

Tofuwok

Kun aikoinaan laitettiin lusikat samaan laatikkoon, tuli talouteeni ensimmäistä kertaa wokkipannu. En kuitenkaan päässyt sen kanssa sinuiksi ja jossain siivousvimmassa se lensi metallinkeräykseen. Täällä maalla asuessa pitää kuitenkin olla melko omatoiminen kaupunkiherkkujen suhteen ja hyvä lounastofuwok on jäänyt kaipauksen kohteeksi. Tänään toteutin näillä, ja tuli ainakin yhtä hyvää:

2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
1 parsakaali
2 cm tuoretta inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
3 rkl rypsiöljyä
2 kiekkoa munanuudelia
250 gr tofua
1 tl mustatorvisientä kuivana jauhettuna
1/2 dl soijakastiketta
1 dl vettä
2 tl perunajauhoa

Hienonna kasvikset pieneksi silpuksi, raasta inkivääri, tofu reiluiksi paloiksi. Kuumenna öljy kuumaksi, paista inkivääri ja murskattu valkosipuli. Lisää kasvikset, paista kevyesti. Lisää tofu, sama homma. Lisää sienirouhe. Keitä kattilassa nuudelit 2min, valuta ja lisää. Lisää soijakastike ja veteen sekoitettu perunajauho. Anna kiehahtaa.