Kävi kaupunkilaisia kylässä. Opettivat ihan uuden herkun, nimittäin sikurirouskun. Tämä sinänsä mitätön sieni on kuulemma aivan omiaan kuivattuna osana maustesekoitusta. Tästä innostuneena kipaisin heti yläkerrasta kasvikuivurin, pihalta vähän oreganoa ja laatikosta muutaman valkosipulinkynnen. Lisäksi voi kuulemma laittaa myös mustapippuria, savusuolaa tai mitä haluaakaan. Puoliso totesi kyllä että tuo näyttää kuivurin tyhjäkäytöltä, mutta tämä onkin harjoitussatsi ennen syksyn sadon alkua.
torstai 19. heinäkuuta 2012
torstai 12. heinäkuuta 2012
Taas yksi sienipasta
Pian neljä vuotta täyttävä pikkukokki totesi, että nyt kyllä tuli onnistunut kastike. Olin aivan samaa mieltä. Tosi nopea, helppo ja todella herkullinen! Kuten ehkä olet huomannut, meillä ei paljon valmisliemiä käytetä, mutta tähän se kyllä sopi.
2 rkl oliiviöljyä
5 kevätsipulia tai 1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
100 gr herkkusieniä
400 gr tomaattimurskaa
1/2 dl kuivattua sientä (esim. mustatorvisieni)
1 kuppi kasvisliemifondia
2 tl kuivattua salviaa
Lisäksi
täysjyväspagettia
parmesan tms. raastettuna valmiin annoksen päälle
Kuullota pilkotut sipulit öljyssä. Paista pilkotut sienet. Lisää muut aineet ja tarvittaessa vähän vettä. Anna kiehua hieman kokoon reippaalla lämmöllä sen aikaa kun täysjyväspagetti kypsyy.
2 rkl oliiviöljyä
5 kevätsipulia tai 1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
100 gr herkkusieniä
400 gr tomaattimurskaa
1/2 dl kuivattua sientä (esim. mustatorvisieni)
1 kuppi kasvisliemifondia
2 tl kuivattua salviaa
Lisäksi
täysjyväspagettia
parmesan tms. raastettuna valmiin annoksen päälle
Kuullota pilkotut sipulit öljyssä. Paista pilkotut sienet. Lisää muut aineet ja tarvittaessa vähän vettä. Anna kiehua hieman kokoon reippaalla lämmöllä sen aikaa kun täysjyväspagetti kypsyy.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)