sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pannukakku

Tämä on ollut kivinen ja pitkä taival. Pannukakun kirous on pilannut tässä taloudessa varmaan jo enemmän pannukakkuja kuin keskiverto koulukeittäjä eläessään paistaa. Mutta sitkeän yrittämisen jälkeen, monien uunimunakkaiden ja muuten vaan viallisten kokeilujen kautta olen löytänyt ohjeen, jolla jopa minä onnistun. Ja tässä se on - tätä noudatan nykyään orjallisesti koska kerran homma vihdoin toimii.

4 munaa
1 litra punaista maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 gr voita

Munat rikotaan ja rakenne vatkataan rikki. Pari desiä maidosta vatkataan joukkoon. Jauhot lisätään vähän kerrassaan vatkaten niin, että muodostuu sakea, sileä taikina. Loput maidosta vatkataan joukkoon, suola lisätään ja sekoitetaan. Kaadetaan leivinpaperin päälle korkeareunaiselle uunipellille. Voista veistellään lastuja pinnalle. Paistetaan 200C noin 45 min.

Uuniomenahillo

Tänä vuonna kävi niin onnellisesti, että lampaat jostain syystä jättivät puussa olevat omenat rauhaan. Tätä ei ole koskaan ennen tapahtunut, yleensä lauma on potkinut jopa raakileet alas. Siksi pääsin kokeilemaan hillon tekoa. "Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa" on totta tässäkin ja siksi jonain kylmänä iltana aion jättää hillon leivinuuniin yöksi. Nyt kuitenkin oli lämmin sunnuntai ja siksi mentiin sähköuunilla.

Omenia pilkottiin 3l litran kattila täyteen niin, että siemenkota poistettiin mutta kuoret jätettiin.
2 dl vettä joukkoon ja 10min-vartti keitettiin.
Lisättiin 1/2kg sokeria.

Koko homma vedettiin sauvasekoittajalla hienoksi ja kaadettiin uunivuokaan. Jätä kuplintavaraa. 180C, 45min, sekoitus välissä. Lopputuote on kullankeltainen ja aavistuksen toffeen makuinen. Voi pakastaa hyvin ja ottaa tarvittaessa jääkaappiin.

Ohessa valmis hillo kera pannukakun.