Intialainen sananlasku: Riippumatta siitä onko teetä paljon vai vähän, sen on oltava kuumaa. Intiassa onkin lähes joka kadunkulmassa teekioski, josta myydään maidon kanssa sekoitettua teetä, makeaa. Tee on siellä myös vieraanvaraisuuden symboli eikä siitä koskaan kieltäydytä.
4 dl maitoa
2 rkl (tai 2 pss) Darjeelingin tai Assamin teetä
4 rkl fariinisokeria (tai täällä Englannissa myytävääruskeata sokeria, joak ei le aivan niin siirappista kuin fariini on)
4 kardemumman siemenet
sahramia
Laita kardemummat kattilaan ja murskaa ne jollain, vaikka juomalasin pohjalla varovasti.
Kaada maito ja sokeri mukaan.
Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri sulaa.
Anna olla liedellä noin viis minuuttia, sitten laita levy nollalle ja kansi päällä anna hautua 10 minuuttia.
Kiehauta 4 dl vettä ja laita tee sekaan.
Anna hautua 10 minuuttia.
Sekoita tee ja maito, kuumenna ja siivilöi paksuihin laseihin.
Ripota päälle pari sahramin "palaa".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti