sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Munakoiso



Jos oma elämä tuntuu hankalalta, ajattele hetki tämän reseptin antajia: Hra ja Rva Patel ovat asuneet Englannissa parikymmentä vuotta pitäen lehtikauppaa Guildhall streetin kulmassa, ilman lomaa tai vapaapäivää. Mies syntyi Ugandassa ja vaimo Intiassa. Kun tuli aika mennä naimisiin, otettiin yhteyttä Hra Patelin sukulaiseen joka keskusteli rva Patelin suvun kanssa. Patel voi ottaa vaimon vain 27 kylän naisista, ei siis mistä tahansa itse halusi. Avioliitto solmittiin, muutto Ugandaan ja sitten sieltä Aminia pakoon Englantiin.

Mutta asiaan:
Koska varsinkin Mr Patel on vakuuttunut, että parasta intialaista ruokaa saa kotona tekemällä, hän on antanut muutamia lempireseptejään meille. Yksi niistä on täytetty, paistettu munakoiso.

Kaikki määrät per munakoiso, joita tarvitaan yksi per ruokailija

250 g koiso syöjää kohti
sipuli per koiso
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkiväärin juurta
valkosipulin kynsi
1/4 nippu tuoretta korianteria
10 mantelia
hippu jauhettua kuminaa
suolaa
pippuria
1/4 tl seesamin siemeniä
rypsiöljyä

Kuori ja paloittele inkivääri
Huuhdo korianteri ja purista kuivaksi
Kuori ja lohko sipulit
Kuori ja lohko valkosipuli

Laita sipuli, inkivääri, matelit ja valkosipuli tehosekoittimeen ja soseuta.
Lisää korianteri, kumina, suola, pippuri ja öljyä ja soseuta pastaksi.


Huuhdo munakoisot, leikkaa niihin neljä viiltoa jotta saat laitettua täytteen sisälle. Älä riko nahkaa muualta kuin yläpuolelta.

Laita uunivuoan pohjalle liraus vettä.

210 astetta C 40 min.
Paahda seesamin siemenet ilman öljyä kuumalla pannulla, ripottele koisojen päälle ja nauti.

Lopputulos oli todella hyvä, mutta sekä Hannele että minä olemme sitä mieltä että keskiviikkona laitamme koisot viipaleiksi, noin 5 mm tai ohuemmiksi, ladomme vuoan pohjalle, sitten kerros tahnaa, koisoja, tahnaa ja tämä uuniin 40 min ja sitten seesamit.

Tästä tuli todella hyvää, jopa parempaa ja helpommin syötävää kuin alkuperäisestä. Vaikka unohdin muun ruuanlaiton ohessa ne seesamin siemenet! Päällä oli juustoraastetta.

Koitan muistaa ottaa kuvat ja laittaa kommentit tähän perään.

Ei kommentteja: