lauantai 28. kesäkuuta 2008

Hollandaise kastike


Tämän helpohkon kastikkeen reseptit alkavat yleensä väärin. Siksi laitan oikean järjestyksen tähän:

Sulata voi, 200 g, ja laita se hellan reunalle jäähtymään.

Keitä kahvit tai tee, nauti rauhassa.

Tee loppu kuten reseptissä neuvotaan.

Fakta on että sulatetun, suolattoman voin ja lämmitetyn munankeltuaisen ei pitäisi yhdistyä. Ne emulsioituvat vain oikeassa lämpötilassa, ja tämä saa jotkut kokit vierastamaan tätä herkullista kastiketta joka sopii niin kasviksille kuin kalalle.

Ota lusikalline valkopippuria, lusikallinen viinietikkaa, kome lusikallista vettä.

Kiehauta, siivilöi.

Laita hieman jäähtynyt liemi neljän keltuaisen kanssa vesihauteelle. Veden pitää höyrytä, kuplia, mutta se ei saisi kiehua.

Vispaa kunnes liemi kaksinkertaistuu. Tähän saattaa mennä muutamia minuutteja.

Nyt voit ottaa sen sulatetun, ei liian kuuman voin hellan reunalta. Jos voi on kuumaa, kypsyy keltuainen kokkeliksi jota ei voi korjata paitsi ehkä siivilöimällä ja aloittamalla aivan alusta, uusien keltuaisten kanssa.

Vispaa ja kaadda varovasti voisula kastikkeeseen. Lisää joukkoon sulaa ja sitruunamehua. (1/2 sitruunan) Ellet tarjoa heti, jätä kuuman vesihauteen päälle ja sekoita silloin tällöin.

Jos kastike on liian löysää, nosta lämpöä ja vispaa kunnes kovettuu, jos liian paksua, lisää hieman nestettä.

Ei kommentteja: