torstai 26. kesäkuuta 2008

Rapea mysli

Puolisoni syö vähintään puoli litraa maustamatonta jugurttia päivittäin myslin kanssa. Kerran päätin kokeilla onnistuisiko rapean myslin tekeminen myös kotona. Lopputulos oli niin hyvä, että nykyään saan tehdä tämän satsin kerran viikossa. Vaikuttaa ehkä monimutkaiselta, mutta ei lopulta ole sitä ja lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen!

Muokkaamalla perusohjetta saa vaihtelua. Käytä omia suosikkihedelmiäsi tai marjoja kuten banaani, aprikoosi, ananas, mango, omena, mansikka, mustikka, karpalo, papaija tai kookos ja haluamiasi pähkinöitä, lisää välillä seesamin- tai pellavan siemeniä, marjarouheita tai kokeile joistain muista hiutaleista, jos niin haluat. Jos jotain liemen aineista ei löydy kotoa, lisää muita sen mukaan. Pidä kuitenkin huoli siitä että määrät pysyvät joten kuten ennallaan. Veden ja öljyn määrää en ole kokeillut koskaan muuttaa.

Liemi

1 dl hienoa sokeria
½ dl fariinisokeria
1 ½ dl siirappia
1 rkl hunajaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl vettä

Paahdettavat

2 litraa (1 pkt) Neljän viljan hiutaleita
100 gr mantelirouhetta
50 gr kookoshiutaleita
(ja kaikki muut pähkinät)

Lisättävät

1 dl rusinoita
2-3 dl kuivattuja hedelmiä tai marjoja

Kiehauta liemi. Sekoita tällä aikaa paahdettavat leivinpaperilla vuoratussa syvässä uunipannussa. Kaada liemi päälle ja kääntele varovasti mutta huolellisesti niin,
että kaikki hiutaleet ovat liemessä. Paahda 175 C 20 minuuttia, sekoittaen kerran paahtamisen puolivälissä.

Sekoita hiutaleta huolellisesti useampaan kertaan jäähtymisen aikana, muuten saatat saada aikaiseksi myslipatukkaa (joka kuitenkin olisi parempi hedelmien kera). Kun hiutaleet ovat
jäähtyneet rapeiksi, laita suureen ilmatiiviiseen kannelliseen astiaan pilkkomasi hedelmät ja marjat, kaada hiutaleet päälle ja ravista voimakkaasti.

Ei kommentteja: