torstai 26. kesäkuuta 2008

Louhisaaren sima

Lauantaiksi on suunniteltu pientä piknikiä, joten päätin tänään vihdoin käydä riipimässä mustaherukkapensaistani ensimmäiset lehdet ja tehdä kesän parasta juomaa, Louhisaaren (eli Marskin) simaa (eli juomaa). Koska en vieläkään ole löytänyt omaa reseptikirjaani, muokkasin Yrttitarhan reseptiä. Puoliso sanoi kylläkin, että hänen kokemuksensa kyseisestä juomasta on, että se on karvasta. Väitän, että hän on saanut maistaa jotain versiota, jossa sitruunoiden sijaan on sitruunahappoa. Yök, sanon minä! Näitä oli netissä monia. Siis EI sitruunahappoa tähän, vaan luomusitruunoita!

5 l vettä
1 l mustaviinimarjan lehtiä
2 luomusitruunaa
500 g sokeria
herneenkokoinen pala hiivaa

Huuhdo lehdet, viipaloi sitruuna. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se lehtien ja sitruunaviipaleitten päälle. Lisää sokeri. Jäähdytä juoma kädenlämpöiseksi ja lisää sitten hiiva. Anna juoman käydä vuorokauden ajan, jonka jälkeen se on valmista. Säilytä jääkaapissa.

Huom! Älä laita "varmuuden vuoksi" enemmän hiivaa. Siman kuin siman voi pilata tekemällä siitä liialla hiivalla kiljua.

Ei kommentteja: