sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Linssimuhennos

Pienestä vauvastamme on tullut jo iso puolivuotias sormiruokailija. Yritän ainakin seuraavan puolen vuoden ajan keskittyä sellaisiin ruokiin, jotka sopivat koko perheelle. Suolaa voi lisätä ohjeisiin maun mukaan, mikäli niitä ei tarjota vauvoille. Tämä ohje ei suolaa edes kaipaa ja aikuisillekin tekee joskus hyvää vähäsuolainen ruoka - leivässä ja monessa muussa elintarvikkeessa sitä kuitenkin on. Esimerkiksi sitruunamehu antaa usein illuusion suolaisuudesta, samoin monet yrtit ja mausteet tekevät suolan tarpeettomaksi.

1 tlk (400 gr) tomaattimurskaa
1 tlk kookosmaitoa
200 gr punaisia linssejä
1 rkl öljyä
½ tl mustia sinapinsiemeniä
½ tl korianteria
1 valkosipulin kynsi
1 pieni sipuli

Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Rouhi samalla mausteet ja laita ne kuumaan öljyyn. Anna kuumentua, mutta älä polta! Lisää tomaatit, kookos ja huuhdellut linssit. Kuori valkosipulinkynsi ja laita se kokonaisena sekaan, samoin kuori sipuli ja laita puolikkaana pataan. Anna muhia vähintään 20 minuuttia, mielellään pidempäänkin jotta linsseistä tulee helpommin sulavia. Kun ruoka on kypsää, poista sipuli ja valkosipuli.

Tarjoile esimerkiksi keitetyn täysjyvä-couscousin tai quinoan kanssa.

Tästä annoksesta syö reippaasti kaksi aikuista ja vauva ja jää vielä monta pikkuannosta vauvalle pakastettavaksi!

Ei kommentteja: