lauantai 17. tammikuuta 2009

Sienistroganoff






Tämä resepti on Michelin-tähdellisen Raymond Blancin äidin Maman Blancin antama.
metsäsieniä tuoreena tai kuivattuna
tai kaupan herkkusieniä, molempia yhdessä…
sipulisilppua freesattuna (paistettuna kevyesti, ei ruskistettu)
Laitoin koristeeksi ja "manteleiksi" muutaman siistimmän pienen sienen siivuina.

valkosipulin kynttä, 1-2 silppuna ja haudutettuna sipulin kanssa
Dijonin sinappia tai vahvaa Linnaa, teelusikallinen ehkä riittää alkuun
sienten liotuslientä, jos on
crème fraichea tai kermaa jos vatsa sietää
persiljaa reilusti silputtuna

s + p

Freesaa sienet, sipulit, valkosipuli.





Lisää sinappi ja neste ja/tai kerma. Hauduta.
Heitä perilja mukaan, suola ja pippuri.








Riisiä?
Perunaa keitettynä?
Paistinperunoita?
Spetzelä?
Spaghettia?










Sanoisin että maun mukaan, mutta keitetty peruna ja suolakurkku tuntuu parhaalta.
Sitten ehkä perunamuhennos. Riisi… no ehkä.






Beef Stroganoff (in Russian: Беф-Строганов Bef-Stróganov) is a Russian dish of sautéed pieces of beef served in a sauce with sour cream. From its origins in 19th-century Russia, it has become popular in much of Iran, Europe, North America, Australia, South Africa, and Brazil, with considerable variation in the actual recipe. The dish is named after the Stroganov family, a distinguished Russian family involved in the settlement of Siberia, although the exact history of the name is unknown.
Recipes of braised meats finished with sour cream are fairly typical of medieval Russian cookery.
Elena Molokhovets' classic Russian cookbook (1861) gives the first known recipe for Govjadina po-strogonovski, s gorchitseju "Beef Stroganov with mustard" which involves lightly floured beef cubes (not strips) sautéed, sauced with prepared mustard and bouillon, and finished with a small amount of sour cream: no onions, no mushrooms. A 1912 recipe adds onions and tomato paste and serves it with crisp potato straws, which are considered the traditional garnish in Russia. The version given in the 1938 Larousse Gastronomique includes beef strips, and onions, with either mustard or tomato paste optional.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kun tein tätä taas, nyt tuoreista herkkutateista, otin myös kuvia.