sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Merilevää ja riisä vihreän teen kanssa


Kombu Chazuke yhdelle

Chazuke (ochazuke) on kevyt japanilainen riisiruoka.
Kuumaa vihreää teetä kaadetaan höyrytetyn /keitetyn riisin ja lisäkkeiden päälle.
Lisukkeksi käy esim lohipalat, umeboshi eli säilötty luumu, nori (merilevä)suikaleet tai mikämuu mikä mieleen juolahtaa.

Chazuke tehdään usein tähteeksi jääneestä riisistä ja syödään illalla hiukopalana. Lämmitä riisi ennekuin kaadat teen päälle.

Tarvitset
2 dl riisiä, kypsää
1 rkl tsukudani kombua*
vihreää teetä, ei mintun ja vihreän teen sekoitus EI käy tähän.

Laita lämmitetty riisi tarjoiluastiaan, laita kombu päälle ja kaada tee mukaan.

*tsukudani kombu
joka on kombu (merilevä) leikattuna suikaleiksi ja kiehautettu saken, riisiviinietikan ja veden kanssa. Hauduta kombua kunnes se pehmenee, lisää soijakastiketta ja hiemna sokeria. Hauduta kunnes neste haihtuu, ot apois lämmöltä ja sekoit amukaan seesamin siemeniä.

Ei kommentteja: