Onpas meillä nyt samansuuntaiset ruoka-ajatukset, rakas isäni!
Tämä ei missään tapauksessa ole oikeaoppinen sushi-resepti, vaan laiskan sushiaddiktin oma sovellus jolla tulee riittävän hyvää ja joka sopii myös lapsille.
½ pkt sushiriisiä
1 pkt nori-merilevälevyjä
sushimatto
haluamiasi täytteitä, esim:
kurkkua (leikkaa n. 5 cm pala, poista siemenosa ja leikkaa kuoresta ja sen alla olevasta kahden tulitikun paksuisia paloja)
porkkanaa (kuorimaveitsellä tulee hyviä ohuita suikaleita)
avokadoa (suikaleina)
purjoa (parin millin paksuisina soiroina vihreää osaa)
Lisäksi aikuisille:
½ dl riisiviina- (tai muuta viini-)etikkaa
1 tl suolaa
½ rkl sokeria
majoneesia
wasabia
hillottua inkivääriä
Huuhtele riisiä kattilassa kaataen aina samea vesi pois ja lisäten uutta niin kauan että vesi on kirkasta (ehkä viitisen kertaa). Lisää sitten kylmää vettä niin paljon, että etusormen ensimmäinen nivel peittyy (mutta ei yhtään enempää). Laita kattila kylmälle levylle ja käännä se neloselle. Puolen tunnin päästä pitäisi olla riisin kypsää ja pehmeää. Ota erikseen n. desi lapselle, sekoita sitten etikka, suola ja sokeri kipossa ja kääntele ne aikuisten riisiin. Sekoittele vähitellen niin kauan että riisi on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
Laita matolle nori-levy. Taputtele kylmässä vedessä kostutetuilla käsillä riisiä ohut kerros, jättäen päistä n. 1 cm ilman riisiä. Laita alkupäähän, n pari senttiä riisin alusta, täytteitä raita. Aikuisille voi puristaa majoneesinikareen, sopii hyvin noihin täytteisiin. Kostuta sitten levyn loppupää varovasti vedellä ja rullaa matolla pötkylä. Kun olet rullannut kaikki pötköt, leikkaa niistä noin 2 cm paksuisia paloja ja tarjoile lapselle sellaisenaan, aikuisille wasabi-tipalla höystettynä ja soijaan kastettuna. Välillä voi napostella inkivääriä.
torstai 19. maaliskuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti