tiistai 24. maaliskuuta 2009

Tofua ja paistettua riisiä eli lähi-idän pyttipannu

Kolmihenkisen vauvaperheen resepti. Tähän ruokaan voi laittaa ihan mitä tahansa, kunhan on tähteeksi jäänyttä riisiä. Tällä kertaa kaapista löytyi:

3 dl kypsää riisiä
1 pkt tofua
6 cm purjon valkoista osaa
½ dl rusinoita
3 kananmunaa
seesamiöljyä
mausteita (esim. jeeraa=juustokuminaa ja kurkumaa)

Laita kananmunat keittymään kypsäksi (8 min) ja jäähdytä ne sitten. Kuumenna öljy. Paista sormiruokailijalle sopivaksi pilkotut tofupötköt aavistuksen ruskeiksi ja nosta syrjään (vauvalle jäähtymään jo nyt). Lisää hieman öljyä ja paista riisi. Mausta se ja jätä pannun toiselle puolelle (ota vauvalle vähän jäähtymään taas). Lisää vielä hieman öljyä ja paista pannun toisella puolella purjo ja rusinat. Ota niistäkin vauvalle jäähtymään. Sekoita kaikki paistettu ruoka pannussa, leikkaa kananmunat lohkoiksi ja korista ruoka niillä. Kun vielä katat pöydän ja annat pannun olla sammutetulla levyllä sen aikaa, on ruoka kaikille syöjille sopivan lämpöistä samalla hetkellä!

Ei kommentteja: