tiistai 31. maaliskuuta 2009

Marokkolainen kasvispata

Meidän nyt reilu 8kk ikäinen vauva on maustetun ruoan suuri ystävä. Esimerkiksi vahva garam masala saa poikkeuksetta aikaan nam-pomppimisen syömätuolissa. Siksi olen yrittänyt laajentaa ruokarepertuaariani Intian niemimaan, lähi-idän ja Välimeren eteläpuolen suuntaan. Tätäkään reseptiä ei varmasti marokkolainen tunnistaisi, mutta hyvää tämä kuitenkin oli kaikkien syöjien mielestä. Riittää neljälle aikuiselle ja sormiruokailijalle, jos tarjolla on muitakin ruokalajeja. Maustemäärät ja kasvisluettelo ovat ohjeellisia, voit käyttää muitakin jos ei juuri näitä löydy kotoa.

3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 iso porkkana (2 pientä)
2 sellerin vartta
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk kik-herneitä
1 bataatti
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl kanelia
½ tl kurkumaa
1 rkl kuivattua oreganoa
½ sitruunan mehu
(suolaa)

Pilko vihannekset. Freesaa öljyssä, lisää muut aineet. Anna muhia hiljaisella lämmöllä noin tunti tai siihen asti että porkkana ja bataatti ehtii pehmetä. Tarjoa persiljasilpulla maustetun couscousin kanssa.

Ei kommentteja: