tiistai 7. huhtikuuta 2009

Maailman paras pasha

Olet varmaan joskus maistanut pääsiäisen herkkua pashaa. Tämä on resepti, jolla äitini tekee pashaa ja se on valehtelematta parempaa kuin mikään maistamani versio. Meillä tätä tehdään yleensä kolminkertainen annos, puolisolleni menee se 2/3 ja lopun syö sitten muu perhe ja mahdolliset vieraat. Pääsiäisenä ei paastota! Unohda siis kaikki kevyt-versiot. Tässä käytetään oikeaa voita, täyskermaa ja parhaita mahdollisia raaka-aineita.

2 purkkia rahkaa (niitä pienempiä, ei puolen kilon)
150 g voita
3 munaa vatkattuna
2 dl kermaa vatkattuna
50 g hienonnettua mantelia
1 prk hillottua appelsiininkuorta tai sekakuoria
1 appelsiini, sekä kuori raastettuna että mehu - luomua tai huolella pestyä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet. Muistathan että voi tulee sulatettuna, jäähdytettynä, ja kaikki muut aineet huoneenlämpöisenä jotta sekoittuvat hyvin. Kaikki aineet siis saman lämpöisinä. Laita joko pashamuottiin tai siivilään valumaan painon alle viileään (jääkaappiin) vähintään yön yli. Vuoraa siivilä harsokankaalla tai avatulla suodatinpussilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tai käytä kahvinkeittimen suodatinta, mutta varo ettei tule sumpin makua!