tiistai 7. huhtikuuta 2009

Espanjalainen kasvispaistos

Ohjetta voi muokata niin, että kierrättää edellispäivän grillauksesta ylijääneet kasvikset ja tekee siitä vuoan. Tärkeää ei ole niinkään kasvisten määrä vaan valmistustapa. Hyvää on!

1 munakoiso, koosta riippuen voi olla toinenkin
2-3 kesäkurpitsaa
1 paprika
2 tomaattia (voi jättää poiskin)
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
purkki tomaattimurskaa
purkki créme fraichea, fetaa tai raejuustoakin tai jopa loppu bechamelista jos kaapissa on
cheddaria tms. juustoraasteeksi
vähän chiliä (joko tuoretta tai purkista)
oreganoa ja timjamia, joko tuoreena tai kuivattuna
suolaa ja pippuria, soijakastiketta

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsat pitkittäin viipaleiksi, n. puolen sentin paksuisiksi. Sirottele munakoisolle suolaa eli "itketä" se kitkerän maun poistamiseksi. Anna olla n. puoli tuntia ja huuhdo sen jälkeen raikkaalla vedellä. Leikkaa sipuli puolikuiksi ja tomaatit ja paprika (jos käytät) ohuiksi viipaleiksi. Pariloi munakoisot ja kesäkurpitsat pannussa vähässä öljyssä niin että pintaan tulee väriä. Laita sivuun odottamaan. Paahda samoin sipuli ja paprika sekä tomaatit niin että kypsyvät ja pehmenevät vähän. Mausta tomaattimurska valkosipulilla, chilillä, oreganolla, timjamilla, suolalla, pippurilla ja soijakastikkeella sopivan mausteiseksi. Voitele vuoka ja laita siihen kerroksittain paahdetut kasvikset ja väliin tomaattimurskaa. Sekoita creme fraicheen tai bechameliin mitä näistä sattuu olemaan eli raejuustoa sekä juustoraastetta tai fetaa. Peitä pinta tällä seoksella, raasta päälle vielä vähän juustoraastetta ja paista uunissa noin 200 asteessa kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja: