tiistai 7. huhtikuuta 2009

Limanpavut eli "voipavut" provencelaisittain

Yritin löytää jotain mukavampaa sanaa limanpavulle (englanniksi butter bean). Ymmärrän, että lima tässä viittaa maantieteeseen, ei eritteeseen, mutta on se silti vähän ällö. Kyseessä on kuitenkin Phaseolus lunatus, tuo pehmeärakenteinen ja miedon makuinen herkku. Resepti syntyi ihan vahingossa kun oli käyty heräteostoksilla Hakaniemen hallin luomukasviskaupassa. Oli niin hyvää, että vauski söi melkein kaksi desiä myhistellen ja pomppien. Maistui myös aikuisille, eikä tarvitse ensinkään suolaa yrttien ja sitruunan vuoksi.

2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 salaattisikuri
1 tlk limanpapuja (voipapuja)
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl sitruunan mehua
½ rkl provencen yrtit-mausteseosta (tai esim. oregano, timjami, rosmariini, laventeli, basilika)

Kuullota sipulit, valkovipuli ja suikaloitu sikuri öljyssä. Lisää muut aineet ja anna muhia hiljalleen noin puoli tuntia. Valmista tällä aikaa esimerkiksi rosmariinibataatit lisukkeeksi.

Ei kommentteja: