lauantai 2. toukokuuta 2009

THE pannukakku

Nyt se vihdoin löytyi, resepti, jota noudattamalla minäkin sain pannukakun onnistumaan. Minua tuntemattomille tiedoksi, pannukakku on ollut viimeisen kahden vuoden ajan se ainoa ruoka, joka ei onnistu millään reseptillä tai tekniikalla. Tällä tulee sellainen kiinteä, raskas pannukakku, ei isokuplainen, mutta joka tapuaksessa pannukakku eikä esim. makea uunimunakas.

2 munaa
8 dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 gr sulaa voita

Vatkaa munat rikki, lisää maito ja sokeri. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lopuksi lisää voi. Anna levätä vähintään tunti ennen paistamista, 200 C, reilu 30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea. Anna levätä vielä hetki ennen tarjoilua, jotta tiivistyy mukavasti. Tarjolle esimerkiksi kermavaahdon ja hillon kanssa.

Ei kommentteja: