torstai 14. toukokuuta 2009

Paahdettu fenkoli

Taisin työpaikan virkistyspäivänä luvata laittaa tänne fenkolireseptin, joten tässä tulee isäni löytämä, hyväksi havaittu. Fenkolithan on niitä sipulin näköisiä möhköjä, joissa on hapsut päässä. Tämä voi myös grillata, mutta silloin voi olla vaikea saada oikea lämpötila (että kypsyy eikä pala). Ehkä voisi grillatessa laittaa folion sisään?

2 fenkolia
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa

Lämmitä uuni 200C. Sivele fenkoli kevyesti oliiviöljyllä ja laita joko metalliseen, sisältä kirkkaaseen vuokaan tai sitten vuokaan joka on foliolla vuorattu. Roiski päälle pikkuisen balsamiviinietikkaa. Paista n. 15-20 minuuttia, kunnes fenkoli on saanut kauniin värin ja rakenne on pehmennyt.

Ei kommentteja: