lauantai 19. toukokuuta 2012

Nokkosrisotto osa 2

Näköjään olen joskus ennenkin "keksinyt" tehdä risoton nokkosista. Sittemmin olen yksinkertaistanut prosessia ja reseptiä, fiilannut pois kaiken turhan ja jäljelle on jäänyt vain olennaiset. Tämä on siitä kiva ruoka, että lapsosen kanssa on hauska käydä ensin puutarhassa hakemassa nokkoset ja yrtit, sitten tehdä ruoka yhdessä ja lopulta nauttia.

2 rkl oliiviöljyä
litra raakoja nokkosia
2 valkosipulin kynttä
1 pieni keltasipuli
2 dl risottoriisiä (tai puuroriisiä jos ei muuta ole)
kasvisfondi (valmis, ilman natriumglutamaattia koska se maistuu ällölle)
1 litra kiehuvaa vettä
1 rkl tuoretta oreganoa eli mäkimeiramia
1 dl parmesania, raastettuna

Pilko nokkoset. Friteeraa melko kuumassa öljyssä. Kuullota pilkotut sipulit samassa. Lisää riisi, kuullota kevyesti sekin. Lisää vettä noin desi kerrallaan, kun edellinen on haihtunut/imeytynyt. lisää fondi, loppuvaiheessa yrtit ja parmesan. Lopputulos on puuroisen pehmeää. Risottoriisi tulee noin vartissa, puuroriisi 25 min.

Ei kommentteja: