sunnuntai 26. elokuuta 2012

Uuniomenahillo

Tänä vuonna kävi niin onnellisesti, että lampaat jostain syystä jättivät puussa olevat omenat rauhaan. Tätä ei ole koskaan ennen tapahtunut, yleensä lauma on potkinut jopa raakileet alas. Siksi pääsin kokeilemaan hillon tekoa. "Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa" on totta tässäkin ja siksi jonain kylmänä iltana aion jättää hillon leivinuuniin yöksi. Nyt kuitenkin oli lämmin sunnuntai ja siksi mentiin sähköuunilla.

Omenia pilkottiin 3l litran kattila täyteen niin, että siemenkota poistettiin mutta kuoret jätettiin.
2 dl vettä joukkoon ja 10min-vartti keitettiin.
Lisättiin 1/2kg sokeria.

Koko homma vedettiin sauvasekoittajalla hienoksi ja kaadettiin uunivuokaan. Jätä kuplintavaraa. 180C, 45min, sekoitus välissä. Lopputuote on kullankeltainen ja aavistuksen toffeen makuinen. Voi pakastaa hyvin ja ottaa tarvittaessa jääkaappiin.

Ohessa valmis hillo kera pannukakun.

Ei kommentteja: