torstai 6. elokuuta 2009

Kesäkurpitsa-sienikastike

Melkein meidän naapurissa on varsinainen "maalaismarket", jossa kahdeksaakymppiä käyvä ukko myy ladosta päivän satoa. Ukkoa näkee harvoin, mutta seinällä on pahvilapuille kirjoitettuna hinnat (esimerkiksi peruna 0,50€/kg, punajuurinippu 1€), pöydällä vaaka sekä vihko johon kuitataan ostokset ja rahalipas, johon ostokset maksetaan. Sipulit erityisesti ovat sydäntäsärkevän hyviä ja odotan vain että valkosipulit ja maissit kypsyvät, ovat kuulemma aivan omaa luokkaansa. Viimeksi siellä käydessä oli tosi söpöjä kesäkurpitsoita ja ostinkin yhden ihanan tuoreen ja napakan (60c). Siitä inspiroiduin tekemään oheisen kastikkeen pinaattituorepastalle. Maistui lapsellekin älyttömän hyvin, mutta ei ole enää "vauvalle sopivaa" kun siinä on sientä.

2 rkl öljyä
½ sipuli (koosta riippuen, tämä aika iso)
1 valkosipulin kynsi
4 cm purjoa
½ kesäkurpitsa
5 herkkusientä
2 tomaattia
1 rkl yrttiä
(suolaa, mustapippuria)

Kuumenna öljy, lisää kaikki pilkotut ainekset tomaatti viimeisenä. Mausta ja tarjoile pastan päällä.

Ei kommentteja: