torstai 18. maaliskuuta 2010

Appelsiininen kanankorvike

Eilinen ruokainnovaatio, ihan "omasta päästä". Yksinkertainen mutta hyvä jopa lapsen mielestä ja mukavan keväinen niin ulkonäöltään kuin maultaankin.

2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
2 kynttä valkosipulia
1 pieni sipuli
1 tl kuminan siemeniä
vähän mustapippuria
1 appelsiinin mehu lihoineen
1 dl vettä
2 dl kanankorviketta (esim. soijasuikaleet)
½ dl kermaa tai ruokakermaa (varmaan myös kookoskerma käy)
(suolaa maun mukaan)

Paista kuumassa öljyssä sipulit ja mausteet. Purista joukkoon appelsiini ja lisää vesi. Lisää kanakorvike (jos oikeaa korviketta, ruskista se ennen mehua) ja anna hautua noin 10 minuuttia. Kaada joukkoon kerma ja sekoita.

Hyvää esim. couscousin tai quinoan kanssa!

Ei kommentteja: