torstai 18. maaliskuuta 2010

Mac and cheese

Vihdoin saan aikaiseksi kirjoittaa lapsen kummatädin pyynnöstä ohjeen tänne. Anteeksi summittaisuus... Kaikki riippuu käytössä olevan vuoan koosta sekä syöjien määrästä :)

keitettyä pastaa (esim yksi paketti pinaattituoretagliatellea)

kastike:
3 rkl öljyä, margariinia tai voita
½ dl vehnäjauhoja
½ l maitoa
100 gr juustoraastetta (esim emmental)
ripaus (puolisen maustemittaa) jauhettua muskottipähkinää
vähän suolaa
pikkuisen mustapippuria

päälle:
50 gr juustoraastetta

Pilko pasta sopivan kokoiseksi. Laita vuokaan odottamaan. Voit samassa keittokattilassa sulattaa rasvan tai kuumentaa öljyn. Vatkaa vehnäjauho joukkoon. Lisää maito vähän kerrassaan vatkaten vimmatusti ettei paakkuunnu. Sekoita joukkoon juustoraaste ja anna sulaa sekoitellen. Mausta lopuksi ja kaada pastan päälle. Paista n. 200C suunnilleen 15 minuuttia tai kunnes pinta alkaa ruskistua.

Ei kommentteja: