perjantai 3. joulukuuta 2010

Mango-korianteri kanankorvike

Tää taas meni niin, että aletaan tehdä ruokaa ja sit puolivälissä tulee mieleen katsoa onko joku muu joskus tehnyt ja suosittelen katsomaan thai-versiota aiheesta. Vaikutti *todella* herkulliselta, google kyllä löytää ainakin englanniksi. Mutta kun piti mennä sillä mitä kaapista löytyi, tuli tällainen ja varsin kelvollinen tulikin!

2 rkl rypsiöljyä
½ rkl korianterin siemeniä (tai nippu tuoretta, olis varmaan parempaa)
1 valkosipulin kynsi
(1 pieni chili)
½ rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

300 gr kanankorviketta (esim Quornin tai Hälsans köketin, jälkimmäisen fileet joutuu sulattamaan ja pienimään)
1 tölkki säilykemangoja (tai pari tuoretta jos on)
1-2 dl vettä tai kookosmaitoa
2 rkl maizenaa tai perunajauhoa

Kuumenna öljy, paista mausteet ja kanankorvike. Lisää pieninä kuutioina mango. Lisää neste, anna hautua kypsäksi. Suurenna pieneen vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla/perunajauholla ja anna kiehahtaa.

Meillä tarjottiin itsetehtyjen lohkoperunoiden kanssa, jotka paistettiin uunissa kuorineen (luomuja) kevyessä rypsiöljyssä rosmariinilla maustettuna ja päälle pikkuisen sormisuolaa.

Ei kommentteja: