sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Paellan kasvisversio

Valmistusaika:

30 - 60 min

Paella on yksi tunnetuimmista espanjalaisista ruokalajeista. Sen tärkeinpiä aineksia ovat riisi, sahrami ja oliiviöljy. Perinteisesti paellaa valmistetaan suurella laakealla rautapannulla (=paella) suurelle määrälle ihmisiä. Alunperin kotoisin Valencian seudulta.

2 dl valkoisia papuja

3 ½ dl lientä

½ sipuli

Jamssia

Kukkakaalia

Porkkana

mitä vain juuresta

½ (punainen) paprika

1 -2 rkl tomaattipyrettä

½ dl valkoviiniä

½ tl valkosipulia

¼ g sahramia

1 ½ dl riisiä

½ dl herneitä

oliiviöljyä

sitruuna

cayennepippuria

suolaa


  1. Paloittele paprika.
  2. Kuullota miedosti sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää paloiteltu paprika.
  3. Lisää riisi.
  4. Lisää paloitellut tomaatit tai pyree, viini sekä sahrami.
  5. Heitä joukkoon muut juurekset.
  6. Sekoita seosta huolella.
  7. Lisää liemi.
  8. Kypsennä pannulla 15-25 min lisäten vettä tarvittaessa.
  9. Lisää herneet.
  10. Mausta suolalla ja cayenne pippurilla.


Tarjoa sitruunan lohkojen kera.


Ei kommentteja: