lauantai 20. marraskuuta 2010

Vegaaninen vesimelonisorbetti

Loistava jälkkäri esimerkiksi kuumana kesäpäivänä (tätä kirjoittaessani ulkona on -5C ja lumimyrsky) tai tulisen intialaisen ruoan päälle. Helppo kuin mikä.

1 dl sokeria
1 dl vettä
½ limen mehu
500 gr vesimelonia

Keitä sokeri, vesi ja limen mehu keskenään kunnes sokeri sulaa. Hienonna vesimeloni blenderissä, soseuttajalla tai jos ei löydy niin haarukalla. Laita pakkasen kestävään rasiaan. Kaada liemi päälle, sekoita. Laita pakkaseen kahdeksi tunniksi. Sekoita rakenne rikki ja seuraavien kolmen pakastustunnin aikana sekoita puolen tunnin välein. Anna jäätyä kovaksi (esimerkiksi yön yli). Ota jääkaappiin pehmenemään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: