perjantai 5. marraskuuta 2010

Omenavanukas korppujauhon kera

50 g voita
2 ½ dl maitoa
1 ½ dl kermaa
2 munaa
2 keltuaista
75 g sokeria
125 g karkeita korppujauhoja- kotona tehty, tietysti

15 g voita
öljyä -ei oliivi
3 omenaa
2 rkl fariinisokeria

Rasvaa uunivuoka tai annosvuuat.
Sekoita maito ja kerma ja kuumenna.

Vispaa munat, keltuaiset ja melkein kaikki sokeri.
Kaada päälle hitaasti, vispaten kuuma maito.
Sekoita reilu puolet muruista munamaitoon ja anna turvota.

Kuori omenat, lohko melko pieniksi palasiksi ja paista voi-öljyseoksessa pannulla. Lisää fariinisokeri viimeksi ja anna omenoiden karamelisoitua hiukan.

Laita omenat uunivuoan pohjalle.
Kaada munakorppujauhomaito päälle.

Sulata voi, laita loppu korppujauho ja sokeri mukaan.

Ripottele vuoan päälle.

30 min 180ºC

Syö kuumana tai kylmänä.

Ei kommentteja: