sunnuntai 24. lokakuuta 2010

DIWANI HANDI Munakoisoa ja perunaa

Pahus, pitää kyllä siistiä noita pannun reunoja ensi kerralla tai käyttää edes pientä kuvaa.


DIWANI HANDI Munakoisoa ja perunaa
noin neljälle Nyysitty Hipun blogista ja heti kokeiltu


2 - 3 rkl öljyä
2 keskikokoista sipulia hienonnettuna
2 - 3 vihreää chiliä hienonnettuna * laitoin tähän yhden chilin, oli meille hyvä.
1 rkl inkivääritahnaa

1 rkl valkosipulitahnaa * ei kai kukaan näitä osta kaupasta. Tein kolmeen ruokaan samalla kerralla. Meni ehkä 3 minuuttia.

1 tl chilijauhetta
½ tl kurkumaa

suolaa maun mukaan
2 - 3 rkl jogurttia

Kuten huomaat, on purkissa Yeon tavallista jugurttia. Se leikkasi heti, niin että ruoka näyttää tavallista enemmän koiran oksennukselta. Pitäisi oppia käyttämään

kreikkalaista jugurttia aina näissä intiaaniruuissa.


3 keskikokoista perunaa noin 1,5 cm:n kokoisina kuutioina
2 - 3 keskikokoista porkkanaa noin 1,5 cm:n kokoisina kuutioina
10 - 12 vihreää papua paloiteltuna

10 - 12 härkäpapua paloiteltuna *ei löytynyt, horse bean ei kuulu valikoimiin.
4 - 6 pientä munakoisoa lohkottuna

Laitoin ne tunniksi suolattuna kolanteriin.

Sitten kuivasin ne, ja paistoin erikseen ruskeiksi.

1 dl herneitä

pieni nippu sarviapilan [fenugreek] lehtiä (methi) hienonnettuna. Ei ollut. laitoin fenugreekiä jauhettuna.
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
½ tl garam masalaa


1. Kuumenna öljy isolla pannulla (handilla), lisää sipulit ja paista ne vaaleanruskeiksi. Lisää vihreät chilit sekä inkivääri- ja valkosipulitahna ja paista sekoitellen minuutin verran. Lisää chilijauhe, kurkuma ja suola ja sekoita. Lisää jogurtti, sekoita ja paista vielä pari minuuttia.


2. Lisää vihannekset ja hauduttele kannen alla silloin tällöin sekoittaen, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. (Lisäsin kyytiin myös vähän vettä, vaikka reseptissä ei niin käskettykään.) Lisää sarviapilan lehdet, korianterin lehdet ja garam masala, sekoita ja hauduta edelleen kolme, neljä minuuttia.

Tarjoa intialaisen leivän kanssa.

Ei kommentteja: