perjantai 3. joulukuuta 2010

Pikkuisen parempi ruskea kastike

Raskauspahoinvointi ei edellenkään ole lakannut vaikka puoliväliä kohta tavoitellaan ja vähän joka toinen normaalisti käyttämistäni ruoka-aineista yököttää. Siksi olen joutunut soveltamaan monesta vanhasta klassikosta uusia versioita. Tässä pohdin millaisin keinoin saisin Englannin tuliaisina saamistani Quornin paistisuikaleista* edes etäisesti stroganoffia muistuttavaa ruokaa ja tulikin erinomainen ruskea kastike!

2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulin kynttä kokonaisina
(paistipaloja, valmiita lihapullan korvikkeita, sieniä tai mitä vaan)
½ litraa vettä
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl soijakastiketta
1 tl Dijonin sinappia
1 tl balsamiviinietikkaa
½ dl Maizenan ruskeaa suurustetta
1 tlk smetanaa

Kuumenna öljy. Lisää valkosipulinkynnet ja mitä nyt sienipaistinsuikaleita käytät. Kaada päälle kuuma vesi, sekoita joukkoon tomaatti, soija, sinappi ja etikka. Anna hautua ohjeen mukaan. Lisää suuruste, anna kiehua pari minuuttia ja lopuksi sekoita joukkoon smetana.

Meillä syötiin pottuvoin eli perunamuusin kanssa. Nam.

* Niissä Hälsanin patapaloissa on ällö sivumaku enkä käytä niitä juuri koskaan. Jos sinusta ne on ihan hyviä, kannattaa kokeilla tähän!

Ei kommentteja: