torstai 13. tammikuuta 2011

Sin chili sin carne

En tullut ensin katsoneeksi täältä miten olen joskus chili sin carnen tehnyt, joten tein sen mukaan kun hyvältä tuntui. Tuli niin herkullista, että ansaitsee tulla jaetuksi. Raskausruokaa tällä(kin) kertaa, mutta nyt niin ankarassa närästysvaiheessa että chili oli jätettävä pois. Mitä tämä sitten on, papupataa kai... Mutta nimenä vähemmän kiinnostava joten olkaa hyvä, chilitöntä lihatonta.

2 rkl (rypsi)öljyä
2 kynttä valkosipulia
1 sipuli
1 tl korianterin siemeniä
mustapippuria
500 gr tomaattimurskaa (jos on vain 400 gr tölkki, ei hätää)
400 gr keitettyjä kidneypapuja
400 gr keitettyjä suuria valkoisia papuja (eli liman papuja)
1 dl soijarouhetta
puoli levyä tummaa (vähintään 80%) suklaata
TAI 3 rkl kaakaojauhetta


Kuullota syvässä kasarissa tai valurautapadassa kuumassa öljyssä hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää rouhitut mausteet ja anna lämmetä kunnolla jotta maut heräävät. Lisää muuta aineet ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään tunti, mielellään kaksi. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi keitettyä riisiä.

Ei kommentteja: