lauantai 5. helmikuuta 2011

Runebergin tortut

Tyypilliseen tapaani katsoin pari ohjetta netistä ja tein sitten oman pääni (ja kaappien tilanteen) mukaan. En pysty vielä arvostelemaan lopputulosta sillä tortut ovat vielä uunissa, mutta taikina oli ainakin mums-hyvää ja väri oli myös kohdallaan. Piparit, hapankorput ja mantelilastut saa helposti jauhettua isossa morttelissa, tehosekoittimessa tai muovipussissa, joka laitetaan keittiöpyyhkeen sisään ja hypitään päällä. Muistathan ensi jouluna että se piparitalo piti osittain jättää syömättä juuri tämän takia tai että niitä viimeisiä pipareita ei kannattanut kipata lampaille?

5 dl vehnäjauhoa
1 dl piparkakkumurua
1 dl jauhettua hapankorppua
1 dl mantelijauhetta (maukkaampi tulee hyvin helposti kuorellisista lastuista)
1 tl soodaa
200 gr voita sulatettuna
2½ dl ruokosokeria
2 munaa
2 dl kermaviiliä
pullonkorkillinen rommia

Päälle:
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta (tee helposti oma tomusokerista ja sitruunamehusta)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula, kermaviili, rommi ja keskenään vatkattu muna-sokeri. Annostele korkeisiin muffinivuokiin (esimerkiksi isot silikoniset) noin puolilleen. Laita puoli teelusikallista vadelmahilloa jo ennen paistoa päälle (Marttojen ohje). Paista 180C noin puoli tuntia. Koristele jäähtyneet tortut hillosilmällä, jonka ympärille pyöräytät sokerikuorrutteesta rinkulan.

1 kommentti:

Hildur kirjoitti...

Tuli vähän kuivia heti paistamisen jälkeen, ensi vuonna paistamme tortut päivää aiemmin ja koristelemme sekä nautimme vasta seuraavana päivänä. Maku oli kohdallaan!