keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Suppitatti-piirakka

Lapsosen ensimmäinen resepti on tietenkin pakko kirjata ylös. Vieressä soitetaan pianolla ruoanodotus-laulua, kun piirakka kypsyy. Vaikea on odottaa, kun herkkuja on tiedossa... "Haluan syödä heti!" Resepti kehitettiin niin, että pohjasta vastasi äiti mutta täytteistä päätti lapsi.

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl vettä
1 dl öljyä

Sekoita aineet tässä järjestyksessä, taputtele voidellulle piirakkavuoalle ja paista 200C noin 10 minuuttia.

Täyte:
1 litra raakaa (pakastettua) suppitattia eli suppilovahveroita
 2 rkl voita paistamiseen
1 valkosipulin kynsi
kaksi purjon lehteä (pilkuttua)
auringonkuivatustomaatteja
2 rkl pestoa

Paista sienet, kaada neste pois. Paista sitten kevyesti muutkin aineet sekaisin ja kippaa esipaistetulle piirakkapohjalle.

Smeeti:
2 dl ruokakermaa
2 munaa

Sekoita, kaada piirakan päälle. Päälle juustoraastetta. Paista vielä puolisen tuntia.

Ei kommentteja: