sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Intialaistyyppinen mikälie

Vähän taas taustaa tälle ruokalajille. Ystävä kysyi intialaisen ruoan ohjetta, jolla voisi tehdä vaikutuksen. Kun sitten aamupäivän selailin erilaisia herkkuohjeita, alkoi vimmatusti tehdä mieli. Ongelma vaan oli, että meillä jäätyi viime yönä keittiön vesiputki, joten mitään jossa tarvitaan kovasti astioita ei viitsinyt tehdä. Toisaalta kotoa kauppaan lähtö olisi vaatinut auton piuhaan laiton vähintään tuntia aiemmin ja nälkä oli sitä luokkaa ettei voinut odottaa. Joten väsäsin tällaisen aloo gobin/palak paneerin/murgh makhanin risteytyksen, josta tietenkin tuli taas erinomaisen hyvää. Kun vielä nappasin annoksesta kuvankin, olihan tämäkin postattava!

2 rkl öljyä
1 rkl valikoituja intialaisia mausteita
(tässä neilikkaa, juustokuminaa eli jeeraa, tähtianista, kardemummaa, kanelia, maustepippuria ja sinapinsiementä)
4 perunaa
1 valkosipulin kynsi
400 gr tomaattimurskaa
1 dl pinaattia
1 dl herneitä (pakkasesta)
1 tl minttua
3 rkl voita
1 dl maustamatonta jugurttia
päälle sormisuolaa

Käräytä mausteet hereille kuumassa öljyssä. Lisää kuoritut ja palastellut perunat, paistele hetki. Murskaa valkosipuli joukkoon ja tomaattimurska perään ettei pala. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Lisää muut aineet jugurttia lukuunottamatta. Laita basmatiriisi kiehumaan paketin ohjeen mukaan. Kun riisi on kypsää, sekoita kastikkeen joukkoon jugurtti ja nauti.

Ei kommentteja: