lauantai 7. toukokuuta 2011

Gluteeniton sitruspiirakka

Jostain syystä tekee mieli keväällä sitrusherkkuja. Tällaisen pyöräytin tänään odotetuille vieraille. Ei voi kuin kehua!

pohja:
150 gr gluteenittomia keksejä
70 gr margariinia
(½ dl gluteenitonta jauhoseosta)

täyte:
3 munaa
1 sitruunan kuori ja mehu
500 gr turkkilaista jugurttia
1 dl appelsiinimarmeladia
½ appelsiinin mehu
2 tl vaniljasokeria
(sokeria)

Murusta keksit, sekoita joukkoon margariini. Jos tuli liian löysää, laita vähän jauhoseosta sekaan kiinteyttämään. Taputtele piirakkavuoan pohjalle. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää muut aineet ja sekoita. Lisää sokeria maun mukaan, jos esim. appelsiini on kovin hapan. Kaada pohjan päälle. Paista 200C alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja täyte hyytynyt. Vaikka miten tekisi mieli, anna jäähtyä ennen tarjoilua!

Ei kommentteja: