tiistai 26. huhtikuuta 2011

Parsaa edelleen

Kevät on ihanaa parsa-aikaa. Vielä oma penkki istuttamatta ja sit pitäis odotella muutama vuosi että pääsee sadonkorjuuseen, mutta onneksi kohta alkaa jo muiden tuotokset ilahduttamaan. Minulle parsa on aina vihreää, en pidä valkoisen parsan mausta, suutuntumasta enkä ulkonäöstä.

Kuten toisaalla tässä blogissa keskustellaan, parsan valmistus on itseasiassa helppoa. Taivuta käsillä parsaa, kunnes varsi katkeaa. Rapsuta tai pyyhi kostealla talouspaperilla pois epämääräiset osat. Paista kuumassa uunissa tai paistinpannussa, kunnes vähän ruskettuu. Mausta. Nauti joko kuumana, haaleana tai jopa aivan kylmänä. Syö sellaisenaan tai vaikka pastan kanssa (tuorepastaan pyöräyttää vähän voita ja parsat sekaan niin hyvä tuli)

Pääsiäisen alkupalaksi tuli tällaisia (8 hengelle):

3 nippua parsaa
3 kynttä valkosipulia
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori ja mehu
sormisuolaa
mustapippuria
(olisin halunnut laittaa myös pari bird's eye chiliä, mutta porukassa on nirsoja)

Valmistele, kuten yllä. Levitä parsat tasaisesti uunivuokaan, muut aineet päälle. Paista kuumimmassa mahdollisessa uunissa n 10 minuuttia tai kunnes parsat saavat kauniin värin. Sekoita kypsänä ja anna rauhoittua syömiseen asti.

Illalla sai vielä nauttia jämät pilkottuna mozzarella-persikka-parsasalaattina: päälle vähän balsamicoa, mustapippuria, tuoretta basilikaa ja oliiviöljyä.


Ei kommentteja: