sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Paahdettu kauraherkku

Waldorfin salaatin walpähkinöistä jääneelle sokeriliemelle piti saada käyttöä.

Oli siis 100 g pähkinöitä kuorittuna
desi sokeria ja vettä, kiehautin, liotin 20 min sitten 120 C uunissa 30 min.

Paahda kaurahiutaleita, varo etteivät pala, koska sitten non niin kitkerää ettei sitä syö vanha Erkkikään.

Lisää reilusti voita, anna sulaa. Ripaus sokeria, anna sulaa.
Kaada pähkinäliemi sekaan, sekoita huolella.

Toisella pannulla, tai samalla kuinhan on pesty, paistetaan voissa omenanpaloja, aika pieniä.
Varo ettei mene mössöksi, mutta huolehdi, että saa väriä. Eli kuuma pannu ja nopeahkosti.

Tarjolle niin, että keskellä on raita kauraa, toisella sivulla on omenanpalat ja vastakkaisella sivulla on pari jäätelöpalloa.

Jäden päälle koristeeksi sokeroidut walpähkinät.

Ei kommentteja: