torstai 22. joulukuuta 2011

Päärynätorttu Loomis

Päärynätorttu On Rue Tatin

Susan Loomis

Torttutaikinaa, ostin Asdan voilla tehtyä. Maksaa 2,30 joten en näe syytä tehdä itse.

3 rkl tuoreita leivänmuruja paahdettuna kevyesti, siis tuoretta leipää murennettuna.

himppa sokeria + ehkä ½ dl

3 isoa päärynää. Ostin neljä, kun pari näytti niin pieniltä. Syötiin yksi kun ei mahtunut torttuun.

Laitoin eri lajeja, kahta.

Kuori, poista siemenkota ja leikkaa kuuteen osaan

Helpompaa kyllä jos leikkaa kuuteen ja sitten poistaa...

2 dl paksua kermaa tai creme fraichea

2 isoa munaa

ripaus suolaa

Avaa taikina.

Laita torttuvuokaan.

Uunin pitäisi olla jo 230ºC

Pistele taikinaa haarukalla ettei nouse liikaa.

Leivinpaperi päälle, riisiä, papuja tai kuten meillä, tarkoitukseen varattuja lasikuulia päälle ja uuniin 12 - 15 minuuttia kunnes reunat ovat kullanruskeat.




Poista paperi painoineen ja paista 3-4 minuuttia lisää, jotta pohja saa hiukan väriä.

Ota uunista.




Laita pohjalle leivänmurut. Lisäsin vieläwal-pähkinöitä jotka kandeerasin aiemmin.

Asettele päärynät aistikkaasti tortulle, leveät päät ulospäin. Ei päälletysten tai limittäin.

Jos päärynää jää yli, hakkaa palasiksi ja tee keko tortun keskelle.


Ripottele sokeri päärynöille ja paista kunnes sokeri on sulanut ja hiukan saanut väriä.

Kestänee varttitunnin.

Ota torttu uunista ja laske sen lämpö 180ºC.

Laita kerma tai CF kippoon, lisää munat ja sokeri sekä suola.


Paista noin 20 minuuttia kunnes kerma on ruskeaa ja hyytynyttä.




Tarjoa lämpimänä.


Ohjeen mukaan riittää kahdeksalle, mutta...



Ei kommentteja: