sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Saksanpähkinät

Waldorfin salaattiin tarvittiin kandeerattuja wal-pähkinöitä.

1 dl sokeria
1 dl vettä
100 g pähkinänpuolikkaita

suolaa
chiliä

Kiehauta sokeri ja vesi, laita sitten pähkinät sekaan, suolaa ja chilit, kiehauta ja ota hellalta.
Anna vetäytyä 20 minuuttia.
Ota pois sokerista, valuta hetki. Säästä liemi.
Uuni 120 astetta ja 35 min. Laita alumiinifoliolle ettei pala astia pilalle jos sattuu olemaan sokeria joka palaa kiinni.

Itse teen nyt niin, että keitin liemen ilman suolaa ja chiliä, laitan ne: Maldonin ja rouhitun chilin, vasta kun laitan pähkinät uuniin.

Jos on chiliallergia, niin wasabi antaa varmasti samanlaisen potkun!

Ei kommentteja: