sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kesäkurpitsa-bataattipaistos

Esikoinen ei pidä kesäkurpitsasta. Onneksi ainakin tässä ruoassa zucchini oli kuitenkin hyvää. Piti taas saada kaikki ruoan ja kasvisten jämät käytettyä, inspiraatio löytyi lohjalaisen kasvis-kalaravintola Rosmariinin todella herkullisesta munakoiso-kesäkurpitsavuoasta. Se oli jopa parempaa kuin tämä ja harvoin sanon näin kotiruokatyyppisestä ravintolaruoasta. Uskoisin että siinä salaisuutena oli hyvä bechamel. Meillä ei kuitenkaan ollut aineita siihen.

Valkosipulia 1-2 kynttä, kuullota
oliiviöljyssä johon lisäät
1 pieni kesäkurpitsa, viipaloi ja paista pinta tummaksi. Lisää
3 tomaattia silppuna
(pastakastikkeen loppu)
1/2 tl kanelia
1 tl oreganoa
Anna hautua sen aikaa että pilkot keskikokoisen bataatin uunivuokaan. Kaada kastike päälle, lisää
2 dl kermaa ja
1 dl juustoraastetta.

Paista 175C, 45 min.

Ei kommentteja: