perjantai 6. huhtikuuta 2012

Parhaasta parempi pasha

Voiko maailman parhaasta tehdä vielä hieman parempaa? Meidän keittiössä voi! Alkuperäinen suvun resepti löytyy osoitteesta http://puuhella.blogspot.com/2009/04/maailman-paras-pasha.html mutta tässä parina vuotena olen viritellyt vielä hieman tätäkin ohjetta. Nykyään mennään näin:

150 gr voita sulatettuna
3 kananmunaa
2 dl kermaa
500 gr maitorahkaa
65 gr hillottua appelsiininkuorta (1pkt)
50 gr mantelirouhetta
50 gr mantelijauhetta
1 appelsiini, kuori raastettuna ja mehu
1 vaniljatanko
2 dl sokeria

Sulata ensin voi, jotta se ehtii jäähtyä. Vatkaa munat pienen sokerimäärän kanssa. Vatkaa kerma. Halkaise vaniljatanko, raaputa veitsellä siemenet kermavaahdon joukkoon. Yli jääneen tangon voit laittaa lasipurkkiin sokerin kanssa, jolloin saat ihanaa itsetehtyä vaniljasokeria. Sekoita kaikki aineet. Vuoraa siivilä vauvan harsolla tai avatuilla suodatinpusseilla, jollei sinulla ole oikeaa pashamuottia. Laita valumaan viileään paikkaan lautanen painona päällä vähintään seuraavaan päivään. Meillä pashan teko osutetaan yleensä pitkäperjantaihin. Kannattaa säästää myös valunut neste ja leipoa siitä pullia. Pääsiäispöydän jälkiruoka kumotaan kauniille lautaselle, koristellaan tuohuksella, kukilla tai vaikka helminauhalla.

Tässä nanan mestariluomus:

Ei kommentteja: