lauantai 6. syyskuuta 2008

Perunapizza saksalaisittain

Süd-west Radio 4 kokkikerhon

Hunsrück-pizza

reseptin antoi Günter Hub, "Ahl Scheier" in Merscheid

http://www.tourismus.saarland.de/en/urlaubsfinder/aktivurlaub/4264_ENU_tzs.php

kertoo mikä Hunsrück on.

Kävin työmatkalla Saksassa ja kuuntelin viikon ajan SWR4-radion ( http://www.swr.de/swr4/rp/-/id=233378/oihljy/ ) tunnelmamusiikkia. Tosi imelää saksalaista "humppakantria", ei siis humpappaa-nahkahousu-paukkuu-musiikkia, se on Baijerin radion yksinoikeus. Heillä oli vaellustempaus jossain ja siihen liittyi reseptejä vankkaan ruokahaluun. Ja teemana oli aina peruna, kaikkiaan tekevät yli 300 perunaruokaa aiheen tiimoilta.

Tässä on sekä originaali, lihaversio, sekä kasvisvaihtoehto. Kokeillaan huomenna ja jos menee sikaan niin muutetaan tai kerrotaan kuinka kävi.

Syöttää noin 5 saksalaista

Ainekset

Taikina:
1 kg raastettuja perunoita
1 nippu kevätsipulia
1 munukka
Suolaa, pippuria ja saksalaista yleismaustetta (muskottipähkinää)


Kasvissyöjän täyte:

keitettyjä tai purkki kidney-papuja 5 dl

keitettyjä tai purkki kik-herneitä 3 dl

quorn-jauhelihaa tai soijarouhetta 3 dl

soijaa, tom. pyrettä jne joilla saa makua massaan

500 g purjoa
2 silputtua sipulia
persiljaa
kourallinen paahdettuja leipäkuutioita
4 munaa
Suolaa, pippuria ja saksalaista yleismaustetta

100 ml suurustettua lientä

Lihansyöjän täyte:
1 kg sikanauta jauhelihaa
500 g juuripaistettua paistia kuutioina
300 g kuivattua lihaa (Dörrfleisch, withered meat)

Dörrfleisch / Trockenfleisch, USAssa Jerky.
We know it as Dörrfleisch or Trockenfleisch. In the USA it's known as jerky. Saksan Dörrfleisch ei ole aivan sama kuin jerky. Saksalainen tehdään savustetusta porsaan vatsalihasta, jerky on nautaa ja maustettu eri tavalla.


500 g purjoa
2 silputtua sipulia
persiljaa
kourallinen paahdettuja leipäkuutioita
4 munaa
Suolaa, pippuria ja saksalaista yleismaustetta

100 ml suurustettua lientä

Kastike:
2 prk Creme fraiche
¼ l kasvislientä
1 kourallinen raastettua Goudaa (no joo, emmental, parmesaania)
Suolaa, pippuria ja muskotinkukkajauhetta !!!!

Päälle:

Mozzarellaa

Basilikaa

Tomaattia

Ja valmistetaan näin:

Pilko kevätsipulit ja freesaa. Perunat, muna, mausteet ja sipuli taikinaksi.

Pellille tai vuokaan, 180 astetta ja 10 minuuttia.

Paista jauheliha kuivatun lihan, purjon ja sipulin kanssa.

Jauha paistikuutiot sekoita leipäpalojen kanssa paistokseen.

Kasvissyöjä paistaa paistinpannulla ensin sipulin, sitten lisää purjoa ja freesaa sen, lisää esim soijaa ja tom. pyreetä ja haluamiaan mausteita. Sitten lisää leivät ja jatkaa.

Vatkaa munat ja sekoita lihaan, lisää liemi ja mausta.

Levitä täyte perunapaistokselle.

Sekoita kastikkeen ainekset ja mausta.

Kaada edellisen päälle.

Leikkaa tomaatit paksuhkoiksi siivuiksi, laita muna crème-fraiche sekoituksen päälle.

Mozzarella halutussa muodossa ja määränä päälle.

200 astetta ja 10 minuuttia. 5 min ennenkuin valmis, basilikaa päälle ja takaisin uuniin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Prrt, muuttaminen ei käy niinkuin edellisellä bloggerilla.

Unohda pavut. Freesasin tuoreita herkkusieniä kuivattujen kiinalaisten ja korvasienten kanssa.

Nämä perunoiden päälle.

Perunamassaa pitää paistaa miedommassa lämmössä ja kauemmin, 170 ja 20 min.

Kun valmis, anna seistä 10 min.

HERKKUA!