lauantai 17. syyskuuta 2011

Synkkä sienirisotto

Montakohan eri risottoreseptiä täällä jo on? Varmaan aika monta. Meillä se kuuluu yhtä olennaisena osana ruokavalioon kuin monessa muussa perheessä vaikka lihamakaronilaatikko... Tällä kertaa tuli niin paljon muutoksia perushuttuun että oli taas syytä kirjata yksi variantti ylös. Tämä on sen verran hurjan näköistä että puolustaisi paikkaansa esim. Halloween-illallisen alkupalana. Ja ihan ilkeän hyvää. Jopa toipuva sienifoobikko santsasi.

3 dl suppilovahveroita
2 rkl oliiviöljyä
1-3 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
3 dl risottoriisiä
kuumaa vettä
2 dl punaviiniä
1 dl kuivaa mustatorvisientä
2 tl salviaa
50 gr voita
1 dl pecorino romano -juustoa hienona raasteena
mustapippuria

Paista tuoreet sienet pannulla keskilämmöllä. Lisää öljy, freesaa sipulit. Kuullota riisi. Lisää vettä vähän kerrassaan niin että on koko ajan melko märkää. Lisää viini ja kuivat sienet sekä salvia. Kypsennyksen lopulla (n 16 min) lisää loput aineet.

Ei kommentteja: