Täällä ulkomailla ei aina löydy hiivaa joten aion kokeilla seuraavia ohjeita kun saan pari päivää vapaata.
Koitan muistaa laittaa tänne kuinka onnistui!
Hiiva
2 rkl sokeria
2 dl vettä, haaleata
1 tl panimohiivaa (Painohiivaa)
Peruna ja sokeri sekaisin,
haalea vesi sekaan hitaasti
vatkaa kylmäksi.
Liuotettu hiiva hämmennetään joukkoon.
Saa käydä lämpimässä 24 h, ja sitten on valmista.
Säilytä umpinaisessa astiassa.
Hiiva 3
kunnes puuroutuu.
Purista siivilän läpi,
sekoita 30 g hiivaa joukkoon. (1 rkl = 10 g)
1 rkl vehnäjauhoja,
1 rkl sokeria,
1 tl suolaa.
nostata.
Toista 5 kertaa.
Valmista!
Lasipurkkiin jääkaappiin.
1 litran taikinaan 7-8 rkl.
Hiivan säilytystapoja:
- kääri suolavedessä kostutettuun vaippaan. (uuteen)
- jaa osiin, murenna pulloon, täytä kylmällä vedellä. Korkita, jääkaappiin. Käyttö: vesi pois, uutta haaleata vettä päälle, herätä kuten tavallisesti.
- liuota velliksi veden kanssa, levitä kankaalle, jotta se imeytyy kankaaseen. Kuivata lämpimässä. Kääri. kiedo voipaperiin. Leikkaa tarvittaessa sopiva pala kangasta, liuota haaleaan veteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti