torstai 14. elokuuta 2008

Ruis-puolukkapuuro

Tämä resepti on muokattu naapurin rouvan Emännän keittokirjasta, kuten muutkin tämän kuun perinneruoat. Tekijätiedot ovat ikävä kyllä hukassa, koska kannet eivät ole säilyneet kirjan mukana. Tämä ruoka kannattaa tehdä (mikäli sellainen talosta löytyy) ns. "puurovahdissa" eli kattilassa, joka on vesihauteessa. Neljälle hengelle. Nauttikaa!

4 dl. puolukoita tahi karpaloita
1 ltr. vettä
1 dl. fariinisokeria (käytä mieluummin tavallista, tulee parempaa. Vähennä, mikäli puolukat ovat sokeroituja)
hyppysellinen suolaa
1½ dl. ruisjauhoja

Sekoita veteen ruisjauhot voimakkaasti vatkaten. Lisää sokeri, puolukat ja suola. Puuro saa hiljalleen kiehua noin tunnin. Hämmennetään välillä (jos et käytä puurovahtia, sekoita melkein koko ajan). Jos haluat, puuron voi sekoittaa sauvasekoittajalla tasaiseksi.

Ei kommentteja: