maanantai 18. elokuuta 2008

Voileipäkakku

Nuppusen nimenantojuhla on vietetty. Vaikka tämänkertaiset voileipäkakut tekikin isoäitini, innostuin ystävän pyynnöstä kaivamaan esiin omat kakkureseptini. Raskauden aikana voileipäkakkuun oli kamala himo aina välillä, saatoin ahmia melkein kokonaisen kakun kerrallaan! Näistä täytteistä tuli muutaman kokeilun aikana mun suosikit.

6-9 viipaletta ruispaahtoleipää (voi käyttää myös ns. ruisvuokaleipää mutta silloin pitää kostuttaa runsaamin)
6-9 viipaletta vaaleaa saman kokoista paahtista

1. täyte
6 aurinkokuivattua tomaattia
½ pakettia fetaa
jokunen musta oliivi
1 rkl pestoa
1 tlk kermaviiliä

2. täyte
6 cm purjoa
8 cm kurkkua raasteena
1 porkkana raasteena
3 rkl tuoretta persiljaa silppuna
1 prk smetanaa
majoneesia

Kostutus
1 dl vettä
1 tl sitruunamehua

(päälle koristeeksi esim. vatkattua kermaa johon sekaisin tuorejuustoa, persiljasilppua, majoneesiviiruja, raejuustoa, vihanneksia tai mitä nyt mieli tekee)

Pilko kaikki täytteiden aineet ja sekoita kumpikin erikseen. Leikkaa leipien reunat pois. Lado yksi kerros (kolme viipaletta) vaaleaa leipää, kostuta, 1. täyte, kerros tummaa leipää, kostuta, 2. täyte jne kunnes kakku on haluamasi kokoinen. Päällimmäiseksi vielä yksi kerros leipää, kuorruta jos jaksat/aiot tarjoilla vieraille etkä vain itse herkutella. Hummus on myös tosi hyvä täyte, tee silloin vähän löysempää (enemmän öljyä).

Ei kommentteja: