keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Hummus Hildurin tapaan

Kaikki kunnioitus Jaristokraatin hummusreseptille, mutta itse en tykkää tahinista. Joten lapsosen kummatädin pyynnöstä se resepti. Tämä ei ole aivan oikeaoppinen resepti, mutta tällä tulee hyvän ja pehmeän makuista. Luulisi riittävän lauantain vierasmäärälle.

1 tölkki tai 200 gr kuivia kikherneitä
2-3 kynttä valkosipulia
1 dl oliiviöljyä
½ dl sitruuna- tai limemehua
1 tl suolaa

Jos teet kuivista herneistä, liota yön yli runsaassa vedessä ja keitä (uudessa vedessä) vähintään tunti kunnes pehmeitä. Sekoita kaikki aineet yhdessä teho- tai sauvasekoittimella, kunnes tahna on tasaista. Itse pidän siitä, että hummuksessa on vähän "rakennetta", mutta maun mukaan voi sekoittaa myös pidempään, kunnes tulee sileää tahnaa.

1 kommentti:

-M- kirjoitti...

Toimii kuin häkä - suurin ongelma on että tämä annos täytyy tuplata samantien jos on useampi kuin kaksi syöjää...